Om oss

Klikk Redigér-knappen for å endre på denne teksten. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Hvor finner du oss?

Romsåsen Gruveopplevelser ligger ca 4 km fra Askim sentrum. Fra fv. 128 tar du avkjøring mot Kykkelsrud. Vi er 51 km fra Oslo og 40 km fra grensen til Sverige ved Ørje-Töckfors.

Ved ankomst via E18 tar man av mot Askim Vest, følg fv. 128 mot Spydeberg og Fossum bro.  Deretter følg skilting til Romsåsen. Det er parkering til ca 110 biler på venstre side av Kykkelsrudveien. Vi har egne HC-plasser ved inngangen til parkområdet.

Åpningstider 2019

19. mai - 23. juni

Guidet gruveomvisning hver søndag kl 13.
Aktiviteter åpner lørdag 29. juni.

29. juni - 18. august

Åpent onsdag-søndag fra 11-17.
Guidet gruveomvisning kl 13.

24. august - 6. oktober

Åpent lørdag-søndag fra 11-17.
Guidet gruveomvisning kl 13
I høstferien uke 40: onsdag-søndag fra 11-17.

Mat og drikke

Det er disponible bålplasser på Skogtunet og ved Gapahuken på Nikkeltunet. Vi har et grillkjøkken med gassgriller i Sluskestua, her kan du tilberede medbrakt mat.  I vår butikk kan du kjøpe is, varm og kald drikke, snacks og suvenirer.

Det er ikke tillatt med engangsgriller på vårt område.

Egenerklæringsskjema

Alle som skal klatre i parken må fylle ut egenerklæringsskjema. Det anbefales at dette gjøres på forhånd for å spare tid ved ankomst. Ved gruppebesøk kan en ansvarlig fylle ut et skjema for hele gruppen.

Ofte stilte spørsmål

Vi anbefaler fritidstøy og gode sko som joggesko eller tursko. I deler av gruva er temperaturen mellom 5 og 10 grader hele året. Klatring og rappellering er inne i gruva, så disse aktivitetene er ikke væravhengige. Enkelte aktiviteter som Zipline kan bli stengt i perioder av dagen ved dårlig vær. 

Av sikkerhetsmessige årsaker anbefales det ikke gensere eller jakker med snorer.  Om du har langt hår, ta med hårstrikk e.l  

Vi har ca 110 p-plasser. Følg skilter til hovedparkeringen ved Kykkelsrudlinna som er første avkjøring til venstre på Kykkelsrudveien. Derfra er det ca 350m å gå inn til gruva. Følg skiltene. Det er egen HC-parkering nærmest inngangen til parkområdet. Gratis parkering. 

Du kan selvfølgelig besøke oss uten bil. Nærmeste bussholdeplass er Krosby. Derfra er det i unnerkant av 500 m å gå. Med tog tar Vy deg trygt og sikkert til Askim stasjon. Derfra er det 4 km til gruven med gang- og sykkelvei hele veien. Følg rv. 128 mot Spydeberg. Det går også buss fra togstasjonen. Buss nr 9, 407 og 641 stopper på Krosby holdeplass.

Av hensyn til sikkerheten er nedre aldersgrense for klatring i gruven, treklatring og zipline satt til 6 år. Rappellering i gruven har aldersgrense på 10 år. For yngre barn har vi balanseløype på Skogtunet og et naturområdet som innbyr til lek og moro. 

Vi har overnattingstilbud til grupper, klasser og bedrifter i vår gapahuk på Nikkeltunet. Tilbudet gjelder kun utenfor hovedsesong. Ønsker du å overnatte på hotell anbefaler vi Smaalenene Hotell i Askim sentrum eller Scandic Hotell på Brennemoen. Eventuelt kan man leie hytte på Olberg Camping.

Vi etablerer i disse dager et nytt toalettanlegg også med HC toalett, Åpner i løpet av kort tid, og senest 10.07.19  Deler av den guidete turen i gruva kan gjennomføres i rullestol. Vårt friluftsområde rundt gruva og  Nikkeltunet ligger i et kupert område med tildels store høydeforskjeller.  

Sikkerhet er vår første prioritet. Alle aktiviteter er godkjent etter gjeldende krav og zipline er sertifisert av SJT-Statens jernbanetilsyn og kontrolleres jevnlig. Alle våre instruktører er godkjente sikrere av Norges klatreforbund. Nødvendig opplæring og sikkerhetsutstyr blir gitt av våre dyktige instruktører. 

Lukk meny