Søk
 

Bildegalleri


Booking og forespørsler rettes til  Servicetorget - Askim Kommune på tlf: 69 68 10 00 eller e-post postmottak@askim.kommune.no

Forespørsel om aktiviteter for grupper kan sendes på e-post - romsasen@gmail.com

[Du står her: Aktiviteter/Lek og Lær med Unni]

Lek og lær sammen med Unni i gruva.


Et opplegg for barnegrupper 4-7 år i Romsåsen gruve.


Lek og lær sammen med Unni i gruva.

Et opplegg for barnegrupper 4-7 år i Romsåsen gruve.

Vi møtes utenfor gruva og går bort og ser og tar på Potetsteinene, før vi går inn i gruva. Her ser vi på plakatene og hører om Anders som bygde veier med potetsteiner, og som fant Nikkel i fjellet.                                                                

 Inne i gruva får de som har lyst låne Stubbefolkhatter og sitte i tronstolen til Stubbefolket, det er mange som blir fotografert her( med eget fotoapparat). Nå er det på tide å være gruvearbeider, de som ønsker får lov til å bore i fjellet, på gamlemåten slik gruvearbeiderne gjorde. Vi ser på den gamle trillebåra til gruvearbeiderne, der «Petter edderkopp» bor, barna synger for han.

Vi går så ned en trapp til mitre stoll, der ser vi på bilder av flaggermus og andre dyr som bor i gruva, når vi har sett på resten av dette nivået går vi trappen opp igjen. Vi skal videre ned i Katedralen, men før vi kommer dit må vi gå over en bro over en vannfylt sjakt. Her leker vi eventyret -  De tre bukkene Bruse -. Barna deles i tre grupper –den minste – mellomste –største bukken Bruse, Unni er forteller og troll. Når alle er kommet over broen, går vi trappen ned til scenen i Katedralen, her kan barna holde «konsert» med eget repertoar sanger.

Vi skal opp igjen samme vei, for å se på steiner, og alle får lov til å holde nikkel som var det de fant i gruva. Det er mere å utforske i gruva, men vi tilpasser etter gruppens  ønske.

En liten «eksamen» før vi går ut gir alltid imponerende resultat. Besøket avsluttes ute med å finne skatten som er gjemt i fjellet, skattekisten inneholder en skatt til hver, alle helt like.

Mange tar med mat,slik at de etterpå  hygger seg utenfor gruven eller leier Nikkeltunet.

Opplegget passer for barnebursdager,barnehagegrupper o.l. Ikke mandag formiddag eller torsdager. 

 
Nyheter:

Webdesign